Opnieuw is ons motto bewezen: keep on moving...

DIESEL TECHNIC

Diesel Technic kijkt terug op een even succesvol als dynamisch jaar

Het jaar 2023 werdt gekenmerkt door voortdurende en nieuwe wereldwijde politieke conflicten. Dit heeft uiteraard ook gevolgen voor de economie, met name voor internationaal opererende bedrijven. Ondanks deze uitdagingen kan Diesel Technic terugkijken op een positief jaar en noteert de Diesel Technic Group groei op alle locaties. De basis voor succes is een hoge beschikbaarheid en logistieke efficiëntie, gekoppeld aan een uitstekende klantenservice. Om deze succesparameters voortdurend te optimaliseren en verder te verbeteren, is er in 2023 opnieuw veel gebeurd – geheel in lijn met Diesel Technics bedrijfsmotto "Keep on moving...".

Verhuizingen en uitbreidingen

Diesel Technic Italia S.R.L. opende in maart een tweede logistieke locatie in de provincie Caserta. Deze tweede locatie is strategisch gunstig gelegen, omdat het vanuit hier gemakkelijker is om Zuid-Italië en met name de eilanden te bevoorraden. De uitbreiding maakt het mogelijk om leveringen nóg sneller en efficiënter klaar te maken en te verzenden. Diesel Technic Asia Pacific Pte Ltd verhuisde in oktober naar een nieuw en zeer modern magazijn en kantoorgebouw. De verhuizing werd binnen zes maanden voltooid, dankzij de uitstekende samenwerking op lokaal niveau en de ondersteuning van collega's van het hoofdkantoor in Duitsland. In Dubai begon Diesel Technic (M.E.) FZE met een uitbreiding van de vestiging. Met deze uitbreiding creëert het bedrijf extra opslagcapaciteit en verbetert het de intralogistieke processen. Dit versnelt onder meer de leveringssnelheid. De uitbreiding vergroot daarnaast de beschikbaarheid voor lokale vereisten.

Technische ontwikkelingen bij Diesel Technic

Het hoofdkantoor van het bedrijf in Duitsland verwelkomde in juni drie nieuwe "medewerkers". Dit zijn drie AGV's (Automatisch Geleide Voertuigen). deze kunnen tot 500 pallets per dag verplaatsen. Dit betekent een verlichting van de werkzaamheden binnen het bedrijf, omdat de mate van automatisering is verhoogd en de processen zijn geoptimaliseerd. De AGV's gebruiken lasernavigatie en reflectoren om hun weg te vinden tussen inkomende en uitgaande goederen. De shuttle-uitbreiding werd in augustus in gebruik genomen. Deze ontwikkeling heeft de efficiëntie opnieuw aanzienlijk verhoogd, waardoor bestellingen nóg sneller worden verwerkt.

De klantenloyaliteit verbeteren

Diesel Technic was met het productmerk DT Spare Parts aanwezig op verschillende vakbeurzen om de contacten te onderhouden met distributiepartners en hun klanten. Het bedrijf nam in juni deel aan de Duitse vakbeurs HEIL-Kfzteile km/H 2023. Tijdens deze vakbeurs maakte DT Spare Parts indruk op de eindklanten met het uitgebreide productassortiment. In oktober reisde vertegenwoordigers van het bedrijf door naar de Automechanika in Dubai (VAE). Distributie partners maakten van de gelegenheid gebruik om het bedrijf in het expositiecentrum te bezoeken om verdere ontwikkelingen te bespreken. Het traditionele Diesel Technic-avondevenement tijdens Automechanika Dubai was opnieuw een groot succes. Er werden veel interessante discussies gevoerd, terwijl we onze netwerken hebben uitgebreid. In november stond het evenement Solutrans in Frankrijk op de agenda. Het thema 'bestelwagens' was daar bijzonder in trek, zodat veel klanten de beursstand bezochten. Er vond een levendige uitwisseling plaats, waar uiteindelijk zowel klanten als Diesel Technic van profiteerden.

Parts Specialists – Nieuws uit de werkplaats

De Parts Specialists waren weer druk in de weer voor de camera, met het filmen van verschillende werkplaatsvideo's en PS Tips. De belangrijkste onderwerpen waren de onderdelen van een vrachwagen en het portier, NOx-sensoren, aandrijfassen en kabelbomen. Dit keer gingen de kortere clips onder andere over bedrijfsvloeistoffen, cabineluchtfilters en voorruiten. Zoals gebruikelijk zijn alle video's te vinden op YouTube: ps-web.tv.

Om de Parts Specialists Lars en Kevin een kans te geven om uit hun werkplaats te komen, waren zij dit jaar weer met een eigen stand aanwezig bij de Truck Grand Prix op de Nürburgring in Duitsland. Bezoekers konden hun vaardigheden testen en mooie prijzen winnen met het tafelvoetbalduel "Beat Lars".

Heet rubber - DT Spare Parts onder extreme omstandigheden

Voor de vierde keer op rij vertrouwde Sascha Lenz van SL TruckSport 30 op de kwalitatief hoogwaardige gesponsorde onderdelen van DT Spare Parts. Sascha testte zijn vaardigheden op acht verschillende circuits in acht landen. Met zijn uitstekende prestaties slaagde hij erin om zijn derde plaats in het algemeen klassement van vorig jaar te verdedigen. Sascha Lenz werd bovendien uitgeroepen tot "Coureur van het seizoen". DT Spare Parts en de Parts Specialists kijken alweer reikhalzend uit naar het volgende seizoen.

 

Diesel Technic wenst alle distributiepartners en werkplaatsprofessionals prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar.

browser hint

Your browser version is outdated. Please update your browser. We recommend Google Chrome for optimal use of the website.

Download